Kérdezz, felelek

A kommentek között, hajrá.

A ctrl+f fícsört használjátok légyszi.

86 hozzászólás a(z) Kérdezz, felelek bejegyzéshez

  1. Tasi szerint:

    Sziasztok!

    Olvastam, az oldalatokon, hogy a 2.2-es swedish spring rls-hez is van update zip formájába elérhető AHB tuning. Ezt hol lehetne elérni?
    Előre is köszönöm,

    Tasi

  2. aresius423 szerint:

    Az AHB addon csak túlhúzott procival működik (a legkisebb fokozat is elég hozzá), de egyébként jó lenne, ha update-elnéd RLS5-re.

  3. habegowd szerint:

    Hali. Updateltem gen2-re a telefont,de a CWM-el nem tudom felrakni az audio_boost.zip-et,errort dob ki. Mit tegyek?

  4. gergo1885 szerint:

    Helló! Az lenne a kérdésem hogy a marketbe ugye elősször be kellett jelentkezni. Hogy lehet egy másik gmail be átjelentkezni?

  5. Névtelen szerint:

    honnan tudom hogy touch hibás e a teló? //mi az a touch hiba??

    • aresius423 szerint:

      A touch hibás készülékekre ha custom ROM-ot raksz, nem működik a touchscreenjük. Legjobb tudomásom szerint a b10 verziószámú készülékeknél jelentkezik ez, de aggodalomra semmi ok, a Swedish Spring és a CM7 ROM-okban javítva van, tehát velük működni fog.

  6. Jabba szerint:

    hello aresius423.
    a RAM-ot ,hogy is tudom megnézni ,hogy mennyit használ ? ez a svéd froyo teccik, felraknám de a titanium és az androotig jutottam a többi nekem kínai! 😉 kérdés: headset használatánál, /mp3/ ha bejövö hivásom van, miért maga a készülék csörög és nem a headset jelzi?
    elöre is köszi a választ. és bocsi a kicsit kusza irásért! remélem azért érthető! 😉
    Jabba

  7. vancs szerint:

    Hali!
    Akartam felrakni egy új romot de az sd kártyát is megformáztam meg mindent. Az sd kártyára nem tudok semmit rakni mert azt írja “szüntesd meg az írásvédettséget”. A telefon meg bekapcsol de csak a zöld droidig és ott ennyi. A recoveryt nem lehet rajta behozni. Mit tudok csinálni???

  8. vancs szerint:

    Gen 2-esítettem a telót már régen. Most új romot akartam felrakni teljesen üres sd kártyával formáztam wipe oltam mindent és ez lett a végeredménye hogy mintha bootolna de semmit nem csinál a recovery meg be se jön az sd továbbra is írásvédett

  9. vancs szerint:

    ZTE Blade Gen1/Gen2 átalakítás,PARTÍCIONÁLÁS (api 29 féle )

  10. SteveJustin szerint:

    Hali! Nemrégiben vásároltam egy ZTE Blade-t. Rootolni szeretném az Universal Androot-tal, de azt írja, h failed… Van esetleg megoldás?

  11. Chris szerint:

    Hali.
    Pár hónapja vettem egy ZTE Blade-t és nem tudom hogy hányas android van rajta.. hogy tudom megnézi?

  12. Csaba szerint:

    1. (md5sum: 4630F7165EE331FD2EBFC2679D3AAAC1) ( 140 MB system partíció, 314 MB data)
    2.(160 MB system, 294 MB data, md5sum :E3285CC0F1B52B89F30E37FF797E401E)

    Mi a különbség a kettő között?

    • aresius423 szerint:

      Csak a system partíció mérete. Szinte mindegyik ROM kevesebb mint 140 MB-ot foglal a system partíción, így a fennmaradó nem használt területet hozzácsaphatjuk a data partícióhoz, amit ki is használsz. Az egyetlen kivétel, amiről jelenleg (12/30) tudok, az a CM9/ICS AOSP ROM-ok, azok csak 160 MB-ba férnek bele. Ha most upgrade-elsz, és úgy érzed, ki fogod az ICS-t próbálni, akkor érdemes a 160 megásat flashelni, hogy később ne kelljen újraparticionálni. (A2SD-vel meg nem is igen fogy el a data partíciód)

  13. cookie_nut szerint:

    Üdv!

    Először is köszi az írásokat. Viszont lenne egy nem túl ‘expert’ kérdésem, mivel még aránylag friss user vagyok, mind android, mind a Blade területen. Tehát lehetséges e SD kártyára áthelyezett app-ot működésre bírni mint minialkalmazás a főképernyőn? Konkrétan az origó időjárás jelentőjével szenvedek. Ha átrakom a telóról akkor már nem funkcionál mint minialkalmazás az általa lefoglalt helyre viszont szükségem lenne és természetesen (szerintem) ez az egyetlen normális, megbízható időjárás jelentő (amúgy nagyon bosszantó, hogy feldobok 3 appot és már sikít, hogy nincs hely…persze a fontos progik legnagyobb részét át se lehet rakni SD-re…amúgy lemez/tárhelykezelésre nincs valami megoldás?) Illetve belehet valahogy állítani/kényszeríteni, hogy alap állapotba ne a telóra hanem az SD-re töltsön és telepítsen?

    Válaszodat előre is köszönöm!
    Peti

    • aresius423 szerint:

      Hali!

      Widgeteket nem ajánlott SD kártyára áttenni, meg nem is nagyon szabad, ha az alapbeállításaid olyanok, akkor érdemes manuálisan visszarugdosni a telefonra őket. Ha olyan ROM-ot használsz, amibe alapból bele van építve az A2SD script, akkor le tudod tölteni marketről az A2SDGUI appot, amivel konfigurálhatod. Bár ahogy nézem, stock ROM-ot használsz, ugye? Érdemes frissíteni vagy CM7-re, vagy valami hasonlóra (Én perpill Mile-High Mountain Pie-t használok).

      Aresius

  14. cookie_nut szerint:

    Hát én pont, hogy nem szeretném visszarugdosni őket, mivel folyamatosan helyhiánnyal küzdök csak hát így meg nem tudom alkalmazni widget-ként. Amúgy igen ez még egy gyári állapotban lévő blade. Tehát se root-olva nincs, se főzött ROM-mal nincs megtámogatva, de nem lesz más megoldás. Talán ha már csak a gyári cuccoktól megszabadulok, fellélegezhetek.
    A Romokról amúgy valahol összefoglaló jelleggel lehet olvasni (milyenek vannak (pár darabról hallottam pl. a CM-ről), miben térnek el, vagy mi alapján érdemes választani egyiket vagy másikat)? Jah meg még egy kérdés ami nem tiszta….okos telefonoknál a ROM mennyire hardver kötött? Pl. androidos telefonra lehet e Mangot erőltetni? Tudom extrém kérdés, de nem vagyok ezzel teljesen tisztába, szóval ha nagyon hülyeség a kérdés akkor sorry. 🙂
    Köszönöm az eddigieket! Hasznos kis oldal! 🙂

    • aresius423 szerint:

      ROM ügyben nézelődj szét blade.modaco.com-on, én perpill Mile High Mountain Pie RLS8-at használok, de mindenki az egyéni szájíze szerint választ ROM-ot. Windows 7-et is fel lehetne tenni a telefonra, csak pl. a Mangoval az a baj, hogy az nem nyílt forráskódú, úgyhogy esélytelen portot készíteni belőle. Egyébként pedig irdatlan munka lenne megírni hozzá a drivereket, nem beszélve arról, hogy a követelményeknek sem felel meg a hardver. (Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de lehet hogy az ARMv6 processzorarchitektúra miatt már alapból meg vagyunk lőve.)

  15. gejzy szerint:

    szia! a Wipe-olás menete érdekelne Rom felrakás elött! le tudnád írni lépésről lépésre recoveryben miken kell végigmenni? valamint hogy előrször sd kártyára másolom a felrakni kívánt ROM-ot és utána wipe aztán rögtön zip from sd card? előre is köszönöm a választ!

  16. D4V3 szerint:

    Sziasztok!
    Még mielőtt jönne a Google a barátod mondat + fórumok meg ilyenek akkor mondom előre hogy nem tudom megcsinálni.Pedig nem egy módszert próbáltam már. Az a bajom mikor a ZTE Blade-t csatlakoztatom a géphez (Win XP) akkor nem ismeri fel csak tölt. Na most feltettem a ZTE Drivert de a képernyő bevillan és nem jön be.Az eszközkezelőben sem találom.Az USB beállitásoknál automatikus SD kártya beolvasás van beállitva. Az USB hibakeresést is engedélyeztem és semmi :(. Mi lehet a baj? ZTE Blade T-mobile-os. Cynaogen mondot szerettem volna feltenni, de az USB összeköttetés ugye elengedhetetlen hozzá. A válaszotokat előre is köszönöm!

    • aresius423 szerint:

      Hali!

      Manuálisan tudod csatlakoztatni? (Lehúzod a notification bart, ráböksz az “USB connected – Select to copy files to/from your computer” pontra, utána a “Turn on USB storage” gombra) Legutóbbi emlékeim szerint a win XP ilyenkor feltesz magának egy másik drivert USB storage-hez. Ha így sem megy, próbáld ki egy másik kábellel.

      • D4V3 szerint:

        Manuális sem jó. Ki sem irja hogy connected hanem csak tölt.

        • D4V3 szerint:

          Rányomom arra hogy kérdezzen rá akkor nem is kérdez rá :s. Esetleg valahogy nem lehet a Cynaogen modot vagy 2.2 vagy 2.3 feltenni USB kapcsolat nélkül?

          • aresius423 szerint:

            Sok appal (pl. dropbox, etc.) át tudsz tölteni fájlokat wifin keresztül is. Esetleg keress rá marketen a wifi file transferre. Egyébiránt rootolni tudod ezzel vagy universal androottal, utána ROM managerrel felteszed a clockworkmodot, aztán pedig telefonra letöltöd a megfelelő zipeket, és flasheled őket. Gen1 vagy Gen2 készüléked van? Akárhogy is, érdemes lenne upgrade-elni a TPT-s gen2 verzióra. Viszont előtte szerintem mindenképp nézd meg másik kábellel / másik (lehetőleg win7-es) PC-vel, mert ha úgy sem működik, akkor több mint valószínű hogy a csatlakozó hibás, ami garanciálisan cseréltethető.

  17. D4V3 szerint:

    Van egy Win7-es laptopon majd azon megnézem. Viszont másik kábelem nincs. Gen1 vagy Gen2?
    Nem tudom.Kb. fél éves. Még garis. Vettem a ……..hu oldalon.

  18. D4V3 szerint:

    Nyissunk egy újat mert nagyon összementünk :D. Hát Skate-be még beleegyeznék csak + 10e Ft lenne.

  19. Desire szerint:

    Hali! Abban kérnék segítséget h feltelepítettem a TPT helper nevű progit majd a Clockworkmodrecovery v 5.0.2.0 programot is letöltöttem majd a Tpt-vel kikapcsoltam és beléptem a Clockworkmodba , hogy rakok rá új romot, de a romot rossz helyre raktam és nem a telefonomra és azóta akárhányszor csak simán bekapcsolom mindig a clockworkot hozza be és nem tudok továbbjutni az indításban és kilépni sem lehet belőle csak ha kikapcsolom a telót. Előre is köszi a választ !

    • aresius423 szerint:

      Hali!
      Nem tudom, hogy érted azt hogy rossz helyre raktad, de mindenesetre nincs ROM a telefonodon. Töltsd le a kívántat, rakd rá az SD kártyádra (cwm-ből is tudod mountolni), majd az “install zip from sdcard” alatt válaszd ki a ROM zipjét, és telepítsd. Azért bootol alapból is cwm-be, mert a system partíciódon is az van.

  20. bALAZS szerint:

    Üdv! A gondom az lenne hogy letöltöttem a telefonomra a legújabb cyanogen mod 7-et (2.3.7) és nincs benne android market ezt valahogy meglehet oldani? Köszi előre is.

  21. nannus06 szerint:

    Szia.
    Pár hónapja kaptam a ZTE Blade-em. Ma leszedtem rá egy alkalmazást, amikor kiírta, hogy megtelt a memória. Akkor elkezdtem áthelyezni egy másik alkalmazást SD kártyára, és akkor a telefonom kihozta a bekapcsoláskor látható ANDROID feliratot, ami úgy villódzik. És azóta azt csinálja. Kikapcsoltam és újra bekapcsoltam de mindig csak az ANDROID feliratig jut el. Rádugtam már töltőre, hátha lemerülőben volt, de semmi nem változott. Az aksit is kiszedtem, és visszaraktam… és még mindig ugyanaz. Mit tegyek?

    Nannus

  22. Mohai Tamás szerint:

    Sziasztok,

    egyik reggelre elszállt a Blade-em képernyője és csak a jobb oldalán látszik pár pixelnyi oszlopban a desktop. Maga a touch érzékelés úgy tűnik, megy, mert azon a pár pixelen keresztül látom, ha jobbra balra csúsztatom a desktopot. Szeretném szervízbe vinni, de előtte lementenék róla mindent (ami nem a memkártyán van) és visszaállítanám a gyári beállításokat – csak így “vakon” elég nehézkesnek tűnik.
    Van már valami átfogó windowsos app, amivel lehetséges a telefon teljes elérése?
    Amúgy a készülék 1+1 év garis T-mobiltól, de már a +1 évben vagyok – az első évben nem volt semmi probléma. Van valakinek tapasztalat ebben – foglalkoznak egyáltalán így a telefonnal?

    köszi,
    Tamás

    • aresius423 szerint:

      Hali!

      Persze, foglalkoznak vele, ha nem valamilyen sérülés következtében szállt el a képernyő. A app tud ilyent rootolt telefonon, csak ugye beállítani képernyő nélkül nem a legegyszerűbb. Ha jól emlékszem, ADB segítségével meg lehet jeleníteni a képernyőt PC-n, de rá kell még keresnem hogy ezt hogy lehet megoldani. (Ilyenkor hiányzik a HDMI csatlakozó a telefonról!)

  23. Árpó szerint:

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni tőletek. Tegnap rootoltam a telómat amin gyári telenoros froyo van a z4root nevű progival. Nem akarok főzött romot rárakni se függetleníteni csak a sok gyári appot letörölni és egy kis szabad helyet csinálni a saját appoknak. Sikerült is a rootolás.Fenn volt a superuser nevű app minden ok. Feltettem egy root uninstallert és szépen elkezdtem törölgetni a gyári appokat. Úgy döntöttem, hogy nekem nem kell az xt9 szövegbevitelt is disablera raktam, de itt lefagyott a telefon, ki kellett vennem az aksit és úgy újraindítani (itt volt egy kis gond a repülő módot bekapcsoltam véletlen de végül sikerült kiiktatnom. Be is kapcsolt minden ok. Enablera raktam az xt9-t, biztos ami biztos. Viszont mintha egy kicsit lassabb lenne a telefonom, létezik ez? Vagy csak rosszul érzékelem? Valamit elcseszhetett az az xt9? A másik kérdésem arra vonatkozna, hogy felraktam azt a rom manager appot is mert azt hittem az kell mindenképpen a rootolt telóra ott rányomtam valami flash recoveryre le is töltött valami clockworksmodot annak is valami 5.0.2 -es verzióját talán…Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy ez valamit módosított-e a telón? (azóta már uninstall lett a rom manager) Ha igen ezek után a variálások (töröltem gyári appokat, backupot nem csináltam) után vissza lehet-e állítani a teljesen gyári állapotot a telón a garancia miatt ha esetleg szükségem lenne rá? Ha igen úgy lehet, hogy újra rárakom a gyári, honlapról letölthető froyo frissítést? Ha igen akkor azt hogyan tudom megcsinálni? Ha visszaállítom a gyári állapotot érdemes az sd kártyát formázni, ill. ha visszarakom a gyári állapotot akkor törlődnek-e az adataim az sd kártyáról? Ha visszarakom a gyári állapotot a froyot akkor azt kiszúrhatják a szervízbe?

    Bocsi a hosszú szövegért, a sok kérdésért (elég láma vagyok). Előre is köszönöm a válaszokat!

    • aresius423 szerint:

      Hali! Elnézést a kései válaszért.

      Lassítania elvileg nem kellett volna semmit. Igen, a recovery partíciódra flashelte a CWM recoveryt (ha a volume down gombot nyomva tartod és úgy bootolsz, megtalálod), a Gen2—>Gen2 fül alatt található restore_stock_recovery.zip -et töltsd le, bootolj CWM-be, az install zip from sd card > choose zip from sd card alatt válaszd ki a restore_stock_recovery.zip-et, okézd le, és reboot után minden olyan lesz mint régen. (Ha ugyanígy bootolsz, egy FTM feliratú képernyőnek kell fogadnia). Az SD kártyát a factory reset nem bántja. Nem tudom hogy az app amit használtál az törli-e a /system/apps mappából az appokat, ha igen akkor máshogyan kell visszapakolnod (bár kizárt hogy megnéznék), ha nem, akkor egy factory reset visszahoz mindent.

  24. ErAn szerint:

    Helló!
    a Zte Blade-em(1-es) nek olyat csinál,hogy ha nincs töltön akkor kikapcsol de azonal,ahogyan elveszíti a kapcsolatot a töltővel kikapcsol töltön pedig 1-2 percet megy majd kikapcsol.Már újra raktam de semmi mi lehet a baja?

  25. adamkiss szerint:

    sziasztok lenne egy kérdésem:
    vettem egy ZTE Bladet és nem csatlakozik a géphez automatikusan nem tudom miért XP-m van és csak azt írja hogy helyi lemez G de ráviszem és azt írja hogy helyezze be a lemezt esetleg kell valamit engedélyezni mert én mindent engedélyeztem és úgy se ment.(nincs benne SD kártya)

  26. Géza szerint:

    Sziasztok!

    Tegnap reggel a Blade spontán újraindult (pár hónapja napi rendszerességgel csinálja, úgyhogy nem nagyon lepődtem meg), viszont nem sikerült felállnia. Az android figuránál megállt. Se kép se hang. Akkut kivettem, visszaraktam, bekapcs, de csak rezeg apró szünetekkel (vagyis kb fél másodperc rezgés, fél másodperc szünet, aztán ez ismétlődik), amíg a bekapcsológombot nyomom. Más nem csinál. Ha sokáig (egy órára) kiveszem az akkut, akkor néha elkezd bootolni, de csak az android figuráig jut.

    Amúgy már régi vas, asszem 2010 december óta nyúzom, látszik is szegénykén… meg lehet még valahogy menteni??

  27. Pisti szerint:

    Sziasztok.Légyszíves ha valaki tud valami megoldást arr hogy számítógépről hogyan tegyek az új zte blade 3-as telefonra képet videót zenét akkor írjatok.Mindent úgy csinálok ahogy elő van írva de az mtp-t nem rakja fel és csak kiadja hogy helyi lemez g és hogy tegyek be lemezt.Minden féle módon próbálkoztam már de sehogyan sem sikerül.1 hete evvel szenvedek már.Xp van a számítógépen a legujabb.Viszont a zte skate ami öcsémé az egyből jó semmit sem kell kinlódni,rádugom és rakhatok rá bármit.Előre is kösz mindenkinek.Sziasztok

  28. Géza szerint:

    Helló!

    Először is arra az esetre írok megoldást, ha van wifi routered.
    Ekkor ugyanis baromi egyszerű dolgod van, és elég sok lehetőséged is.

    1. Dropbox
    Telepíted gépre, telepíted telefonra, és így a gépen lévő megosztott mappáidat eléred telefonról. Sőt akkor is, ha a géped ki van kapcsolva, mert a megosztott mappák felhőben tárolódnak.

    2. WiFi File Transfer
    Van pár ilyen alkalmazás, használatuk baromi egyszerű, kipróbálod, látni fogod.

    3. AirDroid
    Ez egy alkalmazás, megtalálod Google Play-en, segítségével a telefonod szinte minden funkcióját eléred PC-n, vagyis fájlokat is másolhatsz oda vissza, de pl. SMS-t is írhatsz PC-vel…

    Bocs, ha ezeket már mind ismered, és nincs wifi routered, mert akkor nem sokat segítettem.

    • Pisti szerint:

      Szia!Köszi hogy próbáltál segíteni de sajnos nincs wifi routerem.Arra az esetre hogy csak símán összedugva usb kábellel küldhetnék adatokat a a számítógépről telefonra nem tudsz valamit javasolni?Nagyon hálás lennék érte.Mert hiába rakom fel a drivert a telefonhoz mégsem megy.Mert az eszközkezelőben jön elő az a gépen hogy Portable Devices és azon bellül van az MTP és azt jelzi hogy a ZTE MTP DEVICE szolgáltatás nincsen telepítve. Pedig mindent úgy csinálok ahogy az elő van írva meg ahogy rádugom a gépre a telefont azt csinálom amit kiír hogy telepítsem és mégsem jutok előrébb sajnos!Valamiért nem fogadja el a gépem,esetleg nem kell valamit telepítenem rá a gépemre vagy valamit engedélyezni szerinted a gépen?.Másnál másik gépen ugyan így csináltuk hogy letöltöttük a ZTE Handset Usb Drivert majd rádugtuk a telót és egyből müködött minden.Köszi előre is!

  29. Géza szerint:

    Sajnos nem tudok segíteni 😦

  30. Pisti szerint:

    Semmi gond majd lesz valahogyan.Azért köszi hogy megpróbáltad!

  31. Zsuzsika szerint:

    Sziasztok, nagy problámam van a telefonomnak nincsen jele, probáltam papirt tenni a kártyára ugy behelyezni azokat a pici * pöcköket* megemelgettem de sehogy semmi kiirja hogy nincs hálozat viszont a telefonnak van jele. segitsetek köszönöm :* :*

  32. Márk szerint:

    Sziasztok,van egy zte blade-m és olyan problémám van vele h netezés közben egyszer kikapcsolt és azóta nem lehet bekapcsolni mert csak egy android jelet ad be és onnantól se előre se hátra…mi lehet a gond?

  33. Horváth Gergely szerint:

    Hali egy elég kemény problémám van és komoly segítség kéne.
    A zte blade-re ráraktam egy elég jó kis romot, de mikor tx9-re raktam a billentyűzetet akkor az behalt és nem lehetett visszaállítani ezért gondoltam újratelepítem az androidot. Sajnos egy gen1-es valamit raktam rá (OUK_P729BV1.0.0B20-update_signed) véletlenül és azóta nem indul az android, nem tudok belépni a clockworkmode-ba és még az ftm sem jön be. Csak a zöld android figura néz rám póker arccal (persze mindent próbáltam már, hogy bejussak a recoverybe, pl.: hangerő fel-le, menü+hangerő gomb). Ha fastboottal próbálkozok akkor “error: device not found” eredményt kapok, úgy, hogy telepítve van a zte headset driver. Az image mappát is már rámásoltam az sd kártyára, de az sem működött, és most jött el az ideje annak hogy kifogytam az ötletekből és más segítségét szeretném kérni mivel ez a probléma túl nőtt rajtam. Aki érzi azt érzi, hogy megoldással tud szolgálni az kérem válaszoljon, vagy írjon a geristuff@ freemail.hu-ra. A segítséget előre is köszönöm.

  34. Névtelen szerint:

    Hali!
    Nem érzékeli a telóm az usb kapcsolatot! Korábban rendben volt. Mi lehet a baj?

    Köszi

  35. Ez valójában a nagy és hasznos darab info. Én elégedett hogy megosztotta ezt a hasznos info
    velünk. Kérjük marad hozzánk tájékoztatta, mint ez.
    Hála megosztására. – Calator prin Románia .

Hozzászólás