Programok, alkalmazások

Szeretetcsomag

Itt találod meg azokat az eszközöket, amik szükségesek lehetnek a ROM telepítéshez. Ezek az eszközök windows alatt futnak, aki linuxot használ, abban bízom, hogy fel tudja rakni magának.

Tartalma:

  • md5sum
  • fastboot
  • adb

Használat:

md5sum ellenőrzés: “md5sum.exe <path>”. Ha nem adsz meg elérési utat, akkor automatikusan abban a könyvtárban keresi a fájlt, ahol az exe van.

fastboot:

flashelés: “fastboot.exe flash <partition> <path>”. A <partition> helyére annak a partíciónak a nevét kell behelyettesítened, ahova flashelni akarsz. Ilyen partíció például a boot, system, de az átlagfelhasználó a recovery partíciót flasheli csak gépről. (Tehát: “fastboot.exe flash recovery <path>”)

reboot flashelés után: “fastboot.exe reboot”.

A teljes parancslistát a fastboot.exe parancssorban való futtatásával kapod meg, de az egységsugarú felhasználónak az előbb leírtakra van szüksége.

adb:

nem egy létfontosságú dolog, de jó, ha van.

“adb.exe devices” kiírja a csatlakoztatott készülékeket. Ha a drivereid rendben vannak, akkor itt kell látnod a telefonodat.

“adb.exe reboot <recovery||bootloader>” recoverybe vagy bootloaderbe rebootol. Értelemszerűen csak az egyiket célszerű beírni a reboot után. Ha egyet sem írsz be, rebootol.

“adb.exe logcat > logcat.txt” a telefonod rendszerlogját írja ki egy logcat.txt fájlba. Pár másodpercet kell hagyni neki, aztán ctrl+C-vel leállítani a futást, különben folyamatosan írja bele a logot. Ha lehagyod a > logcat.txt-t, akkor parancssorba írja ki a logot.

Egy egységsugarú felhasználónak ez már bőven sok, a teljes parancslistát az adb.exe parancssorban való futtatásával kaphatod meg.

Futtatás akárhonnan

Ha azt szeretnéd, hogy bármelyik mappából elérd ezeket a programokat, akkor hozzá kell adnod a mappát a környezeti változókhoz. Ezt a start menü > jobb klikk a “Számítógép” gombra > tulajdonságok > speciális fül > környezeti változók pont alatt tudod megtenni. Az alsó, “rendszerváltozók” dobozban kell megkeresned a Path sort, szerkesztés, és be kell pötyögnöd a végére annak a mappának az elérési útvonalát, ahova kibontottad a szeretetcsomagot, ügyelve arra, hogy a bejegyzések pontosvesszővel legyenek elválasztva. (A szerkesztés gomb megnyomása után meglátod, hogy működik.)

Ha ez megvan, akkor a command line-ba már akárhol vagy, bepötyögheted a program nevét (ms5sum, fastboot, adb) (.exe nélkül), és úgy fog viselkedni, mint ha abban a mappában futtattad volna, ahol éppen vagy. A parancsok változatlanok, csak a .exe-t kell kihagyni. (“fastboot flash recovery recovery.img”)

Alkalmazások

Blade buddy

Hasznos kis alkalmazás, mellyel különböző dolgokat kapcsolhatunk ki-be, illetve értékeket állíthatunk be. Hardveres gyorsítás,  stagefright, bootanimáció, screen density, minden van itt!

Launcher Pro

Ha unod a régi launcheredet, gyorsabbat szeretnél, vagy szeretnéd, hogy több funkcióval rendelkezzen, ez a te launchered. Használata igazi kéjhömpöly, és felgyorsítja az egész kezelőfelület működését. Nem kell megijedni attól, hogy sok memóriát eszik, a homescreeneket a folyamatosság érdekében cache-eli.

simple2ext

Ennek a segítségével tudod az alkalmazásaidat az SD kártyád ext partíciójára másolni. Gyors, megbízható. Egyszer felrakod, és akár el is felejtheted.

Titanium Backup

Ezzel tudsz backupolni mindent. Root szükséges hozzá.

z4root

Ezzel tudod rootolni a telefonodat. Feltelepíted, elindítod, és onnantól csak egy gombnyomás.

Hozzászólás