Cyanogenmod 7

Ez a rész kifejezetten a Cyanogenmod 7 ROM-mal foglalkozik.Ha nem vagy ismerős még a ROM telepítéssel, akkor kérlek, olvasd el a ROM telepítési segédletet.

gen1, gen2

A cyanogenmod egy jó ideje gen2 telefonokra készül. Ha tehát mindig a legújabbat szeretnéd használni, upgrade-elned kell a telefonodat. (lsd gen1<->gen2)

Azonban ha valamilyen oknál fogva nem szeretnéd upgrade-elni a telefonodat, van erre egy megoldás. Kallt_kaffee konvertere kicseréli a kernelt egy módosítottra, amivel működni fog a legújabb nightly is a gen1 telefonodon. Ez viszont azt jelenti, hogy a kerneled nem a legfrissebb verziójú lesz, viszont minden egyéb, nem a kernelben végrehajtott változtatás érvényre jut.

Fontos: A 3.0.2.4 verziójú clockworkmoddal nem működik a konverter a túl kicsi /tmp miatt. 3.0.1.4-gyel  működik.

Ehhez csak le kell töltened EZT a zipet, és a legújabb cyanogenmod nightly-t. Clockworkmodban flasheld a ROM-ot, majd rögtön utána a konvertert. Reboot után működnie kell.

És ez még nem minden! Ha a fenti eljárást EZZEL a zippel végzed el, az AHB buszod órajelét is megnöveli a kernel. It’s good for you. 

Tudnivalók

A Cyanogenmod 7 a CyanogenMod fejlesztői csoport által fejlesztett Gingerbread (2.3.5) alapú ROM, sok hasznos extrával, sok optimalizációval, és teljesítménynövekedéssel.

Jóllehet, Április 11.-én kiadták az első stabil verziót ebből a ROM-ból, még mindig fejlesztés alatt áll, így apróbb bugok előfordulhatnak benne.

A kiadások elnevezése kis magyarázatot igényel. A leggyakrabban kiadott verzió belőle a nightly. Ez egy olyan buildet jelöl, amit a rendszer éjszaka automatikusan lefordított, és közzétett az éjjel. (Azért éjjel, mert éjszaka a legvalószínűtlenebb, hogy bárki is belepiszkálna fordítás közben a forrásba.) Ezek jobbára ártalmatlanok, ámde hivatalos tesztelésen NEM estek át, így lehet, hogy az előző nightlyhez képest romlott a teljesítménye, van benne új bug, stb. A Release Candidate (RC) egy fokkal stabilabb kiadás, ami már részben tesztelve volt a fejlesztő által. Ezek a kiadások annyiban hasznosak, hogy a ROM-ot tesztelő felhasználók ennek már jelenthetik a bug trackeren a hibáit; ezt nightly buildnél nem szabad megtenni. Végül a stable verzió, mint a neve is mutatja, egy stabil kiadás, ami az egységsugarú tulajdonosnak is már kielégítő felhasználói élményt nyújthat. Ez nem azt jelenti, hogy bugmentes, de már mindennapi használatra alkalmas.

Ennél a ROM-nál, mivel gyakran érkezik hozzá új nightly, különösen fontos a rendszer karbantartása. Ha új nightlyt telepítünk a telefonra, nem kötelező wipe-olni, de a bugok jó része a régebbi verzióból megmaradt foszlányokból származik. Ha régóta van fent CM7 a telefonon, de azóta egyszer sem wipe-olt a júzer, akkor ha következő telepítés előtt wipe-ol, akkor zongorázni lehet a különbséget, az overall user experience jelentősen jobb lesz.

Aranyszabály: No wipe, no cry

Google apps

az alap Cyanogenmod 7-nek nem tartoznak az alapfelszereltségébe a google alkalmazásai, lásd: market, talk, search, etc. Ezeket le kell töltened innen, és recoveryből kell flashelned.

Friss információk

Az ezen a linken található topic első hozzászólásában gyönyörűen össze van foglalva minden, ami a ROM fejlesztésével kapcsolatos: az aktuális változtatások, illetve a bugok.

Itt, a hivatalos mirroron megtaláljátok mindig a legfrissebb verziót.

7 hozzászólás a(z) Cyanogenmod 7 bejegyzéshez

  1. elszaddam szerint:

    Sziasztok !
    Felraktam egy Cyanogenmod 7.1 -et, utánna pedíg a megfelelő google apps-t, de a telepítés után a Google Play folyamatosan azt írja ki, hogy ,,SZERVERHIBA” .
    Tudnak valaki segíteni ebben ?

  2. alex szerint:

    Hello valaki segitene 1. A telefont rutolom unlock root programmal 2. a recoveryt hogy rakjam rá?? a cyanogen modot legfrisebbet jonnan töltsem le? Aki tudna segiteni az irna nekem az: alex0324@citromail.hu ra elore is kosz

  3. Pisti szerint:

    Installation aborted a recoveryben,vkii tudna segíteni? 🙂

Hozzászólás