gen 2 -> gen2… Újra?

Ez a cikk azoknak szól, akiknek a telefonja

  • Gyárilag Froyoval jött (azaz gen2)
  • a T-Mobile-os programmal frissítették
  • a MoDaCo-n található “windows only” programmal frissítették (régen)

és esetleg arra vetemednének, hogy Swedish Springet vagy Cyanogenmod 7-et telepítenének a telefonra. Erősen javallott ezzel a módszerrel újrarakni a telefont, mert így fogsz tudni TPT-t ill. fastbootot használni. Akármit is rontasz el, ezekkel fél perc visszahozni a telefont. A gyári firmware-ben ki vannak kapcsolva ezek. Csináld meg, srsly.

update: felhívták a figyelmem arra, hogy a MoDaCo-s program “legfrissebb” változata már  engedélyezi a TPT-t és a fastbootot.

Ja, még valami: nem, ez nem fogja bántani az IMEI-det.

Három dologra lesz szükség az SD-kártyádon:

ERRE pedig kicsomagolva a számítógépeden. (md5sum: 4630F7165EE331FD2EBFC2679D3AAAC1) ( 140 MB system partíció, 314 MB data)

alternatív opció nagyobb system partíció igényű rendszerekhez (160 MB system, 294 MB data, md5sum :E3285CC0F1B52B89F30E37FF797E401E)

Mielőtt belekezdesz:

  • ellenőrizd, hogy a fájlok fent vannak-e az SD kártyádon
  • töltsd fel a telefonodat
  • backupolj

Ha mindez megvan, recoverybe kell bootolnod (hangerő le + power). Optimális esetben egy fehér kockát fogsz látni, FTM felirattal a közepén. Ha valamilyen oknál fogva lenne clockworkmodod (feltetted, stb.), flasheld a restore_stock_recovery.zip-et, és Ismételd meg az eddigieket.

Dugd rá a gépedre a telefonodat, és indítsd el a kicsomagolt mappában található download.exe-t. Klikkelj a start gombra! Ha nem engedi, indítsd el a driverinstaller.exe-t, és próbáld újra. Ha végzett a program, felugró üzenetben fog értesíteni róla. Ha előtte megszakítod a folyamatot, a telefonodat felfalja a Kraken.

Miután végzett, húzd le a gépről a telefont, vedd ki az akksit, tedd vissza, és kapcsold be (semmi más gomb, csak a power). Cwm-be kellett bootolnia. Ekkor az install zip from sd card -> choose zip from SD card menüben válaszd ki a recovery-clockwork-3.0.2.8-blade-gen2-update_signed.zip-et, és flasheld. Először ezt flasheld, mert a cwm most a boot partíciódon van. Ez átteszi a rendes helyére, amit már a hangerő le gombbal tudsz elérni. Kapcsold ki, bootolj recovery-be (hangerő le + power), csak hogy megbizonyosodj róla, hogy tényleg ott van-e. Most már flashelheted az SD kártyádon levő ROM-ot, azután pedig azt, amit szeretnél.

Ha ezeket az utasításokat követted, az IMEI-d sértetlen maradt. Just in case, csekkold le! Ha nem stimmel, akkor a mappát, ahova a firmware updater programot kicsomagoltad, ne töröld! Ez esetben írj kommentet, vagy írj a facebookos oldalon.

16 hozzászólás a(z) gen 2 -> gen2… Újra? bejegyzéshez

  1. Kercsó Imre szerint:

    Sajna én bármit csinálok miután elindul a clockwork ott már nem tudok csinálni semmt. Bármit választok előugrik a kis kalap és csak van. Van erre valami megoldás?? Ha valaki kapcsolatba lépne velem hogy ez megoldódjon azt nagyon megköszönném. Telenornál vettem a telefont.

  2. Kovàcs Gábor szerint:

    Sziasztok!
    Nekem gyári 2.2es tmobile Tom van fenn. Ha ezt a módszert alkallmazom, esetleg egy újra particionálom is a telefont, akkor van lehetõség visszatérni erre az eredeti (tmobile 2.2) szoftverre?

  3. mogcaa.ly szerint:

    Ezzel a módszerrel mekkora hely lesz a systemnek illetve az alkalmazásoknak és hogyan tudom át partícionálni később?
    Ha vissza akarok áíítani mindent pl garancia miatt az hogyan lehetséges ?

    • aresius423 szerint:

      Hali!
      Frissítettem a zipeket, mindkettő mellett ott van a partícióméret.
      Visszaállításhoz vagy megkeresed és flasheled a gyári ROM-ot, vagy a gen1->gen2 fül alatt található visszaalakító módszerrel visszaállítod gen1-re, és vagy flasheled a gyári Éclair ROM-ot, vagy pedig lefuttatod a szolgáltató upgrade-erét.
      (Akárhogy is döntesz, ne felejtsd el a gyári recoveryt visszaállítani!)

  4. csaba szerint:

    Megcsináltam a fríssítést.Minden tökéletesen működik.

  5. Bugár Domonkos szerint:

    Szia!
    Egy kis segítséget szeretnék kérni..Vettem egy Blade-et (pontosabban v880-as típusú Kínából származó zte telefont) Megnéztem és láttam, hogy gen2-es gyári froyoval. Ezért az útmutató alapján nekiláttam.

    Majd amikor ennek a résznek kéne jönnie: “Miután végzett, húzd le a gépről a telefont, vedd ki az akksit, tedd vissza, és kapcsold be (semmi más gomb, csak a power). Cwm-be kellett bootolnia. ”
    Akkor csak szimplán bevillan az android logo bekapcsolásnál egy picit elmozdul balra, majd fekete kép..és ez ismétlődik újra és újra. Mindent az útmutató alapján csináltam….

    Segítséget szeretnék kérni hogy mi a teendő..

    Köszönöm és várom válaszod!

    Ghost

  6. Zofren szerint:

    Hali!

    Odáig eljutottam, hogy CWM-be bootol, de mikor az SD kártyáról akarom kiválasztani a zip fájlt ezt irja: Can’t mount /sdcard
    Sd kártya benne van. 🙂
    Mit tegyek?

  7. Zofren szerint:

    Probléma megoldva: átneveztem ezt: recovery-clockwork-3.0.2.8-blade-gen2-update_signed.zip erre: update.zip

  8. Matyi szerint:

    hello! nem tudom elkezdeni, mert hiába nyomom a hangerő le gombot és a kikapcs gombot, de nem csinál semmit, csak lezárja a képernyőt :/

Hozzászólás