gen1 -> gen2 (TPT)

Figyelem!

Aki frissítette a telefonját a hivatalos T-mobile programmal, vagy netán gyárilag Froyo van rajta,  arra ez a rész nem vonatkozik, ők a gen2 -> gen2… Újra? altémát nézzék meg. Ha a telefonod gen1 és upgrade-elni szeretnél, mindenképpen ezzel a módszerrel csináld, ne a hivatalos update-errel!

Gen2-vé szeretnéd alakítani a telefonodat? Mi sem egyszerűbb ennél!

Wbaw-nek köszönhetően immár egy TPT-vel át tudod alakítani a készülékedet, majd ugyanilyen játszi könnyedséggel vissza tudod alakítani!

Ha csak simán konvertálni szeretnél, akkor EZT a fájlt kell letöltened. Ez elég helyet tartalmaz a system partíción a legtöbb custom ROM-nak. A stock ROM-ok több helyet szoktak foglalni, ha olyant szeretnél használni, EZT töltsd le. Ha egyúttal a Cyanogenmod 7.1 is telepíteni szeretnéd, akkor EZT kell letöltened.

Gen2-nél egyelőre nem működik clockworkmodban az USB mount, szóval ha az első verziót választod, valamilyen gen2 ROM-ot (pl. Cyanogenmod N40+, Swedish Snow RLS5)  előre rá kell tenned az SD kártyádra.

Ha letöltötted a szükséges file-okat, akkor ellenőrizd le az md5sum-ot. Ehhez programot a szeretetcsomagban találsz, a programok fül alatt.

  • sima konvertáló: a178bdbf53c92beea182d26c570a1ef9
  • Cyanogenmod 7.1: 4e7a35b4485bf0296ba57c1f4730c4e3

Ezek a telepítők a telefonodat is újraparticionálják, így 136 MB jut a systemnek, ami bőven elég neki. A cache partíciód (ahova a market tölt le ideiglenesen) 2 MB-os lesz, de aggodalomra semmi ok, a cyanogenmod7 és a Swedish Snow RLS5 automatikusan átirányítja a cache-t a RAM-ba.

Ha egyezik az md5sum, akkor a zipben található image mappát (azaz az SD kártyád gyökérkönyvtárában lesz egy image mappa, tele .mbn és .img fájlokkal) és az esetlegesen letöltött ROM-ot másold át az SD kártyádra. Győződj meg róla, hogy a telefonod 100%-ra fel van töltve, aztán kapcsold ki. Nyomd le a menü és a volume up gombot, majd kapcsold be a telefont. Ha megjelenik egy rakás zöld szöveg, elengedheted. Ellesz egy-két percig, majd újraindul. Amennyiben a Cyanogenmodos verziót tetted fel, több dolgod nincs, legfeljebb frissítheted a legújabb nightly-ra. Ha a sima konvertálósat, akkor a telefonod recoverybe fog bootolni (tekintve, hogy a boot partícióra is clockworkmod került). Itt telepítsd az SD kártyádra másolt ROM-ot, wipe-olj, majd restartolj.

Ha valamiért vissza akarsz térni gen1-re, akkor TPT-zheted EZT (cyanogenmod7 stable, 140 megás system partícióval, md5sum: d5ffb46108702152f700d79e7ad24794), vagy pedig EZT (eredeti partícióméret, ROM nélkül, md5sum: fddc02f6f48a53910c317fbef38cf7e4).

Kellemes szórakozást 🙂

34 hozzászólás a(z) gen1 -> gen2 (TPT) bejegyzéshez

  1. pcy123 szerint:

    Nekem sikeresen végbement!
    De még tegnap csináltam meg az angol leírás alapján!
    Aztán már fel is dobtam a update-cm-7.0.2-Blade-signed.zip-et
    Azért így jobb h itt is le van írva;)
    Frankó az oldal;)

  2. Gelmár Ferenc szerint:

    Sziasztok! A problémám az hogy tegnap frissítettem a hivatalos 2.2-re T. Utánna feltettem a recoveryt majd egy SS RLS5-öt. Ma egy restart után nem ment a robotnál tovább. Utánna próbáltam backupot de nem ment, majd egy másik recoveryt feltettem, igy most már akármit csinálok le hangerő vagy fel a robotnál nem lép tovább. ha felteszem az sd-re ami itt van és hangerő fel-lel csinálom vagyis nem visszállítani hanem a 2.2 maradjon akkor az jó lesz? Köszi

  3. Gelmár Ferenc szerint:

    Köszönöm a segítő szándékot az én balgaságom volt az oka, közben megjavult és minden ok!

    • aresius423 szerint:

      az jó, mert több mint valószínű, hogy semmit sem tudtunk volna csinálni.
      EZ alapján jó lenne, ha visszacsinálnád gen1-gyé és a TPT-s módszerrel upgrade-elnéd, mert így most se TPT, se fastboot, pedig ezekkel tudtuk volna visszahozni a rendszert.

  4. Szécsényi Tibor szerint:

    Sziasztok!

    Én gen2-sítettem a telefonomat ezzel a módszerrel, és szeretnék visszatérni a tmobilos gen2-re, de sajnos a visszaállítás tptvel nem működik. A tmobilos szoftver azt mondja nem megfelelő szoftver verzió. Tudnátok ebben valamit segíteni? Köszi

    • aresius423 szerint:

      Hali! Mit jelent az, hogy a visszaállítás tptvel nem működik? Lemegy rendesen, csak a T-s szoftver nem akarja az igazságot?

      • Szécsényi Tibor szerint:

        Az itt említett módszerrel TPT gen2-sítettem a telefonomat, de sajnos visszafelé nem működik nálam a módszer. (TPT gen2-gen1-re) Ez most csak azért lehet érdekes, hogy ha a hivatalos T-mobile szoftver szeretném használni, akkor nem lehetséges a szoftver verzió miatt. Próbáltam a csodazippet is, de sajnos az sem megy. Esetleg tudnátok valamit segíteni, hogyan is működhetne a dolog? Köszi

  5. Szécsényi Tibor szerint:

    Köszönöm, a clockwork recovery-vel próbáltam visszajátszani, valószínűleg ez lehetett a probléma oka. Gondolom a gen2- gen1 filekat is az SD-ről kell inicializálni.

  6. Try4g4in szerint:

    Sziasztok!

    Egy új GEN2-es romot szeretnék tenni a telefonra. Jelenleg GEN1-es a készülékem és egy régi FLB R10-romot használok. Kérdésem, hogy melyik ROM-ot javasolnátok a frissítéshez? A fórumokat olvasva a Blade Sweet Dreams IV ROM-ot találtam amit többen is javasoltak. Ezt is lehetséges telepíteni a fenti módszerek valamelyikével?

    Előre is köszönöm a válaszokat!

  7. Try4g4in szerint:

    Köszönöm a gyors választ. Akkor ebben az esetben a “sima konvertálót” és a ROM-ot kéne letöltenem és így telepíteni? A sima konvertáló linkjét nem tudtam elérni itt a cikk által megadott linkben.

    • aresius423 szerint:

      Frissítem a linket, néha eltűnik. Te használd EZT, ez egyből felrakja a legújabb GSF-et.

      • Try4g4in szerint:

        Köszönöm. Még annyi kérdésem lenne, hogy ez a ROM magyar nyelvű? És hogy azonkívül hogy a kicsomagolt fájlokat felteszem az SD kártyára és végigmegyek a fent leírtakon van-e egyéb teendő vagy ezáltal GEN2-es lesz a telefonom és a ROM is feltelepül?

  8. Sziasztok!

    Most egy Tmobile 2.2-es rom van fenn átméretezett partíciókkal.
    Egy problémám van csak, a Rom manager szerint fent van a clokwork recovery,
    de nem tudom bootoláskor előhívni, megakad a kis zöld androidnál.
    Mi lehet az oka?
    Köszi

  9. alvósámán szerint:

    Hali !!
    Lehet,hogy én vagyok a vak,de sehol nem találom,hogy mi az a “wipe”-olás.
    Ha elárulnátok,megköszönném.
    Most készülök a nagy akcióra!!!

  10. alvósámán szerint:

    Köszönöm!!!!!! 🙂

  11. alvosaman szerint:

    Hali!!
    Elsőre sikerült felrakni a Cyanogenmod 7.1-et de van egy gondom!
    Nincs rádió…..
    Sem az alkalmazások között sem sehol.
    Ha tudsz egy olyan FM tuner progit ami mondjuk fel is ismeri az FM chipet a blade-ben,akkor a segítségedet megköszönöm,mert már próbálkoztam egy két ilyen progival,de mint ha kigyomlálták volna gyökerestül még a tuner chipet is a telóból.
    Így pedig szart sem ér az egész frissítés.
    A helpet előre is köszi.

  12. alvosaman szerint:

    Ja !!!,és ezen a fórumon is erről beszélgetnek http://forum.cyanogenmod.com/topic/18500-fm-radio-missing/ meg valami kernel “kefélgetéssel” megoldható.

  13. alvosaman szerint:

    hogy müxik az upgrade? csak egy rövid infót please!!

  14. akmakinho szerint:

    hali akkor ha cm 7-et szeretnék rakni a telóra akkor gen 2-esítsem a cm 7 essel ugye?
    ha ez megvolt fent lesz a cm 7 vagy még külön fel kell rakni?

  15. djwertzu szerint:

    Hello….tudna nekem vki segiteni… napokban kaptam egy zte bladet amit megprobáltak rootolni vagy függetleniteni de ez most mind1 annyit csinál h zöld android robot és ennyi… gépre nem reagál és szeretnék ebben segitséget kérni hogyan lehetne üzembehelyezni… mert ilyennel még nem találkoztam pedig pár telot már rootoltam

    • Davee21 szerint:

      Helló!:)
      írd le a folyamatot ami után ez történt a telefonnal.. Mert addig senki nem tud segíteni míg nem tudják h mi lelte a telód..:)

Hozzászólás